Gustavo Perillo ställer ut i Malmö

Gustavo-333x500Den 6 juni har vår medlem Gustavo Perillo Nogueira vernissage på Galleri Format i Malmö med utställningen Kinship studies (traces of a cannibal ritual).

Gustavo Perillo Nogueira föddes 1974 i Lagoa da Prata, Brasilien och har bott i Göteborg sedan 2005. Hans verksamhet kretsar kring hans process av identitetsuppbyggnad under hans övergång mellan svensk och brasiliansk kultur. Under de senaste åren har Gustavo jobbat med idéen om kulturell kannibalism som metod för att utforska den erfarenheten.

Kinship studies (traces of a cannibal ritual) jobbar Perillo med symbolismen kring totempålar i relation till samtiden, med det mångkulturella bostadsområdet Pennygången (där Gustavo bor) som utgångspunkt och material – skulpturerna som visas i galleriet är gjorda med objekt hittade på containers i området. Hyreslägenheterna på Pennygången byggdes under början av 1960-talet i Göteborg som en del av Sveriges “Miljonprogram” och har blivit idag en symbol för den gentrifieringsprocess som pågått i Sverige under senaste åren.”

Läs mer här :
http://galleriformat.nu/kommande/gustavo-perillo-nogueira-kinship-studies-traces-cannibal-ritual/

Vernissage 6 maj 2016 kl 17-20       Utställningen pågår 6 maj – 12 juni 2016