Gustavo Perillo ställer ut

cannibal_totem_2016_(lucia)_191_1lager_20x30cm_PRINTMedialabs medlem Gustavo Perillo ställer ut i Göteborg.

Galleri Fabriksgatan 48  ( Fabriksgatan 48, Göteborg )
9 – 18 September

Öppettider: Lör – Sön kl 13-16 / Tor – Fre kl 15-18

Finissage den 18 september kl 13-16.

 

Gustavo Perillo Nogueira föddes 1974 i Lagoa da Prata, Brasilien och har bott i Göteborg sedan 2005. Hans verksamhet kretsar kring hans process av identitetsuppbyggnad under hans övergång mellan svensk och brasiliansk kultur. Under de senaste åren har Perillo jobbat med idéen om kulturell kannibalism som metod för att utforska den erfarenheten.

Kinship studies (traces of a cannibal ritual) jobbar Perillo med symbolismen kring totempålar i relation till samtiden, med det mångkulturella bostadsområdet Pennygången (där Perillo bor) som utgångspunkt och material – skulpturerna som visas i galleriet är gjorda med objekt hittade på containers i området, som arkeologiska fynd lämnade av sina invånare, samt Perillos egna objekt.

Hyreslägenheterna på Pennygången byggdes under början av 1960-talet i Göteborg som en del av Sveriges “Miljonprogram” och har blivit idag en symbol för den gentrifieringsprocess som pågått i Sverige under senaste tiden

Gustavo Perillo Nogueira har läst kandidat- och masterprogrammet på Högskolan för Fotografi vid Göteborgs Universitet (nuvarande Akademin Valand / Fotografi) 2006-2011. Han har ställt ut vid bl.a. Röda Sten Konsthall, Hasselblad Center, Göteborgs Konsthall, Fotografins Hus, Liljevalchs Konsthall, Galleri Konstepidemin och Fotogalleriet Rummet.

.