Kommande kurser

Kom igång med öppen källkod!

Den 6 februari kommer Staffan Melin, civilingenjör och journalist, till Nätverkstan Medialab och håller en kurs i öppen källkod. Staffan har flera års erfarenhet av öppen källkod inom grafisk produktion och är grundare av resurssidan Libre Graphics Production. Om du står inför valet att köpa en licens som känns för dyr eller att ladda ner illegalt, kom till denna workshop för att prova öppen källkod och få hjälp att installera Ubuntu på din dator om du vill.

Det finns många fördelar med att gå över till Ubuntu:
- Du får tillgång till tusentals fria program inom alla upptänkliga områden.
- Ubuntu kräver mindre av datorn än exempelvis OS X och Windows och ger därför nytt liv åt din gamla maskin. Det är en hållbar lösning.
- Öppen källkod är en vänlig rörelse spridd över hela världen. Det finns gott om hjälp att få på nätet.
- Öppen källkod är framtidssäkert genom att du inte binder dig till slutna filformat och stora kommersiella strukturer.
- Över hela världen produceras tusentals tidningar, filmer, böcker och låtar med öppen källkods-program. Öppen källkod har gått från att vara enbart en angelägenhet för programmerare, till att erbjuda kraftfulla verktyg för alla kreativa människor.

Kursen har plats för 12 deltagare, är kostnadsfri för Nätverkstan Medialabs användare (övriga betalar 100 kr på plats), och om intresse finns planeras en uppföljning. Anmälan om deltagande sker till jasmine.lyman@natverkstan.net. Mer info finns i kalendern.

 

Introduktion till crowdfunding

Den 3 mars håller Max Valentin från Crowdculture en föreläsning om crowdfunding.

Föreläsningen har plats för 30 deltagare, är kostnadsfri för Nätverkstan Medialabs användare (övriga betalar 100 kr på plats), och om intresse finns planeras en uppföljning. Anmälan om deltagande sker till jasmine.lyman@natverkstan.net. Mer info kommer upp i kalendern framöver.


Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.