Skift & Oro på Konstepidemin

 

Lördag den 16:e kl 12 är det vernissage på Konstepidemin för utställningen Skift & Oro.
kristina&monneKonstnärerna, och medlemmarna i Medialab, Kristina Meiton och Monne Lindström arbetar utifrån helt skilda perspektiv och metoder men utgår från samma kärnfråga; arbetets mening, värde och dess centrala och motsägelsefulla plats i livet.

Kristina Meitons videoverk SKIFT gestaltar olika arbetsplatser och i möten med människor synliggörs gemensamma idéer och värden som kopplas till arbetet. Kristina Meiton är bosatt i Sjövik och jobbar främst med det dokumentära uttrycket som regissör men också som klippare och producent för kort- och dokumentärfilm. Hon har studerat vid Filmhögskolan i Göteborg och driver nu produktionsbolaget MigDig.

Monne Lindströms videoverk ORO berättas från ett annat perspektiv, från att vara utanför lönearbetet. Verket består av tre animerade dikter som beskriver oro. Hur den ärvs. Hur den levs. Och hur den uttrycks. Berättaren kämpar för att inte brytas ned av den paradoxala verklighet hon befinner sig i. Allt detta sysslande med påtvingade oväsentligheter, ansökningar och blanketter. Försäkran att hon talar sanning..
Monne Lindström är animatör, filmare och konstnär bosatt i Göteborg. Som filmskapare arbetar Monne med olika konst- och filmprojekt och att med sitt konstnärliga uttryckssätt förnya och utveckla genren animerad dokumentär. ” Hon har gjort filmerna Anyone for Tennis? och Räknar dagar räknar år.

Läs mer härhttp://konstepidemin.se/kalender/12091/

Öppettider för utställningen:
tis–tor 12–17, fre–sön 12–16