Workshop på DIY-days, Gothenburg Film Studios

Gothenburg Film Studios, med ett trettiotal deltagare i lokalen, och c:a sextio som följde oss via vår direktsändning på nätet, genomförde projektet KulturREC  en workshop kring frågor om streaming, småskalig kultur och samhällsansvar. Workshopen byggde på deltagarnas egna medverkan att arbeta med de många aspekter och frågeställningar kring streaming av kultur som är en del av processen att inleda kontinuerliga sändningar på nätet.

IMG_2458

 

Föreläsare var bl.a  Maria Reihs, konstnärlig ledare och manusförfattare från Malmö som arbetar med att integrera rörlig bild live med ett sceniskt berättande.

Medverkande var även Niklas Rydén kompositör och konstnärlig ledare på Atalante.  Niklas har under tjugo år video-dokumenterat föreställningar och gästspel och med stöd från bl.a Kulturrådet utvecklat och skapat Scenarkivet.

Leif Eriksson från NV Medialab föreläste om den tekniska, konstnärliga och kulturpolitiska kontext som projekt Kultur REC växer fram i, och Jasmine Idun Lyman inledde dagen med att berätta om DIY-days och sina verksamheter Collaboratory och Story Architects.


Hans Andrén  från Animal Spirits ledde workshopen som pågick under ett par timmar och mynnade ut i ett kreativt arbete kring begrepp, strategier och framtidsmöjligheter.
Diskussioner som dök upp rörde sig bl.a. kring upphovsrätt, digitala distributionsvägar, finansiering och curatingfrågor.

_______________________


Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.